Garanderen dat het mooi weer wordt kunnen wij net zoals iedereen helaas niet. Wanneer het door de weersomstandigheden niet verantwoord is om te varen, zullen wij met u naar een passende oplossing zoeken.

Afvaart (vertrek) van onze schepen is vanaf 14:00 uur. Om 9:00 uur wordt u weer in onze thuishaven terugverwacht.
De wisseldagen zijn maandag en vrijdag.

Op het terrein van De Koornwaard is een ruime parkeerplaats, u kunt uw auto tijdens de huurperiode daar stallen.

Na uw boeking dient u 50% van het te betalen bedrag binnen 1 week na de boeking te betalen. De andere 50% moet 4 weken voor de huurperiode betaald zijn. Voor de Lastminute boekingen moet het totale bedrag ineens betaald worden voor afvaart. De borgsom is altijd contant.

Als u op een specifieke periode wilt gaan varen dan kunt u deze het beste meteen reserveren zodat u zeker bent van uw vaarvakantie. Verder zijn vakanties en weekenden vaak als eerste volgeboekt.

Onze thuishaven is bij De Koornwaard, Appeldijk 17a in Heukelum. Van hieruit vertrekt u, en u levert u uw schip ook weer in.

Bij ons kunt u varen zonder vaarbewijs. Bij afvaart krijgt u altijd instructie over de werking van uw schip en een aantal vaartips. Wilt u een uitgebreide instructie dan is dit tegen meerprijs mogelijk. Bekijk onze arrangementenpagina of neem contact met ons op.

Huisdieren zijn niet op ieder schip toegestaan. In overleg (afhankelijk van het type schip) kunt u met een vergoeding van € 65,- en een eindschoonmaak arrangement uw huisdier meenemen. U dient dit wel te vermelden bij boeking. Wij kunnen alleen honden toestaan als huisdier aan boord. Voor overige huisdieren moet u eerst telefonisch contact opnemen.

Om onze schepen te huren moet men minimaal 18 jaar oud zijn. Diegene die bij ons de reservering maakt is voor de verzekering en voor ons de aansprakelijke persoon.
Voor ons schip is een vaarbewijs niet verplicht. Dit is alleen verplicht bij jachten langer dan 15 meter of met een hogere snelheid dan 20km/h. Ons schip heeft een lengte van 12 meter en is daardoor vaarbewijsvrij. Bij ons kunt u de vrijheid ervaren en varen zonder vaarbewijs!

Bij ons kunt u varen zonder vaarbewijs. Bij afvaart krijgt u altijd instructie over de werking van het schip en een aantal vaartips. Wilt u een uitgebreide instructie dan is dit tegen meerprijs mogelijk. Wij gaan dan met u varen tot u uzelf veilig voelt op het schip en op het water. Bekijk onze arrangementenpagina of neem contact met ons op.
Onze schepen zijn voorzien van een óf meerdere elektrische toiletten.
Onderweg zijn er diverse leuke haventjes en oude stadjes waar u kunt aanmeren, al dan niet met voorzieningen. Deze staan op de kaart aangegeven. Vooraf  nemen wij  graag  de  tijd  om  samen  met  u  uw  ideale  vaarroute  te bespreken.
Nee, een vaarbewijs is verplicht wanneer een jacht 15 meter is of langer en/of wanneer deze sneller kan varen dan 20 kilometer per uur. Al onze schepen zijn korter dan 15 meter en hebben een topsnelheid onder de 20 kilometer per uur en vallen hier dus buiten.
Ja dat kan, tenslotte moet u ergens beginnen met ervaring op doen. Met onze uitgebreide vaarcursus voor beginners arrangement zorgen wij ervoor dat u klaar wordt gestoomd voor uw vakantie. In twee uur tijd krijgt u alles te weten over het schip, diverse situaties en alle instructies om met een secuur en veilig gevoel het water op te kunnen! In deze twee uur vaart de instructeur mee naar Gorinchem waar o.a. het passeren van bruggen en sluizen wordt geoefend. De vaarcursus kost € 98,-. Verplicht voor iedereen zonder vaarervaring, en handig voor de watersporter die zijn of haar kennis op peil wilt houden! Bij te boeken als arrangement.

Dit aantal verschilt per schip en is te zien via de detailpagina van ieder schip. Bekijk onze vloot en maak uw keuze via deze overzichtspagina.

Uiteraard mag u uw eigen etenswaren en drinken meenemen aan boord. Vindt u dit niet prettig dan kunnen wij dat ook voor u verzorgen. Wij bieden hiervoor diverse arangementen aan en kunnen deze ook naar uw wensen aanpassen. Wij bieden ook de optie aan voor het huren van een BBQ eventueel inclusief het eten. Wij kunnen niet toestaan dat u uw eigen BBQ mee aan boord neemt i.v.m. de brandveiligheid.

U mag zeker uw eigen beddengoed meenemen aan boord. Uiteraard kunnen wij dit ook voor u verzorgen. Mocht u er toch voor kiezen om uw eigen beddengoed mee te nemen, wijzen we u er wel op dat u dan ook uw eigen dekbed/slaapzak en kussens mee moet nemen.

Voor een overzicht van alle voorzieningen en inventarislijst kiest kijkt u op de pagina voor het gewenste schip. Elke pagina bevat een opsomming van alle voorzieningen. Voor een overzicht van onze schepen  klikt u hier.
Aan boord van ons schip vind u alle waterkaarten van Nederland. Ook de Wateralmanak met gegevens van bruggen en sluizen is aanwezig. Wij adviseren u ook graag over mooie vaarroutes.
Onze schepen kunt u ook voor een dag of dagdeel huren. Huren voor een dag kan alleen op last-minute basis 1 week voor de betreffende datum. Prijzen zijn op aanvraag. Wilt u zeker zijn van een dagje op het water? Huur dan uw Lingesloep via www.lingesloepleerdam.nl!
Onze schepen zijn niet speciaal ingericht voor mindervaliden/invaliden. Wij zoeken graag met u naar een passende oplossing maar dit is ook zeker afhankelijk van het gewenste schip en de beperking van de persoon.

Yachtcharter Huibers hanteert een aantal voorwaarden.
Deze voorwaarden zijn hier te zien:

– Algemene Voorwaarden
– Aanvullende Voorwaarden

Wij hechten veel waarde aan veiligheid en veilig varen. Daarom hier enkele zéér nuttige en leerzame filmpjes gemaakt door Rijkswaterstaat.
Bekijk deze filmpjes aandachtig voor de afvaart. Een enkele klik start of pauzeert de film. Een dubbele klik zal het filmpje volledig in beeld laden.


1) Varen doe je samen


2) Goed voorbereid op reis


3) Rondom zicht


4) Communicatie


) Samenschutten


5) Plaats op de vaarweg


6) Veilig langs een veerpont


7) De Gelderse IJssel


8) Zuid-Holland zuid

Heeft u meer informatie nodig? Wij informeren u graag. Neem contact op met Jan Huibers voor een vrijblijvende persoonlijke advisering.