Laat een bericht achter in ons gastenboek

 
 
 
 
 
 
 
Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Het kan zijn dat uw bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
Hartelijk dank voor het delen van uw ervaring!
21 entries.
Donny en Henriët
Na al een paar dagen bijna van ons stokkie te gaan van de hitte, besloten we Jan maar eens te bellen met de vraag of hij nog een bootje beschikbaar had voor het weekend.

Nou, dat had hij! En niet zomaar een boot, maar het 12 meter lange jacht 'de Roerdomp' 😀 Zoals we van Jan gewend zijn, was alles piekfijn geregeld en voor elkaar en konden we zaterdagochtend vertrekken voor 2 heerlijke dagen varen. Deze keer zijn we via de Waal naar Lith gevaren, hebben daar in de jachthaven een nachtje gelegen en zijn we de volgende dag via de Maas terug gevaren.

Wat hebben we genoten! De vrijheid die we ervaren op het water maakt het voor ons elke keer weer een feestje! Tel daarbij de gastvrijheid en betrokkenheid van Jan op, en het voelt voor ons als een vakantie. Jan, onwijs bedankt voor alles!

Donny en Henriët
Corien uit Geertruidenberg
Begin mei een heerlijk weekje met de Sirius op pad geweest. Als eigenaar van een Randmeer, open zeilboot van 6.5meter met een 4pk bbm, is zo'n Barkas toch even andere koek. Maar geen probleem met de vakkundige adviezen van Jan. Roer naar 1 kant, beetje voor, beetje achteruit, stilliggen, beetje hekschroef, beetje boegschroef en je ligt zo aan de kant. Het toverwoord is 'rustig aan'. Door de Lingesluis bij Gorinchem, spannnnnnnend, naar de Biesbosch. Van daaruit naar Rotterdam Delfshaven en Gouda. Laatste nachtje ook nog lekker in de Biesbosch. Veel wind gehad maar de Sirius ligt met zijn 14 ton lekker stevig in het water en met zijn doorvaarhoogte van 2.40m kun je vrijwel overal onderdoor. Een geweldige ervaring en erg goed voor het zelfvertrouwen.......als je maar rustig aan doet 🙂 Bedankt en voor nog eens!

Groetjes, Corien
Eric Deprins/ Geert Sempels uit Bonheiden/Zandhoven
Net een verlengd weekend met de Roerdomp achter de rug. Wat een mooie vakantie. Dit was onze eerste vaarervaring, en met de instructies van Jan (Huibers) ging dit ook perfect. We hadden het geluk dat hij net zijn nieuwe jacht ging uitproberen, dus hebben we voor het grootste stuk achter hem kunnen varen en zijn schat aan ervaring kunnen meepikken. We hadden ook het geluk 's avonds nog met Jan en zijn charmante echtgenote Alijda een toogje te doen in de buurt van de jachthavens. Heel gezellig.
Wij (als Vlamingen) waren ook heel blij en aangenaam verrast door de Nederlandse gastvrijheid en behulpzaamheid. We waren nooit aan ons lot overgelaten, er was altijd wel een helpende hand.
Dank je, Jan en Alijda. Onvergetelijk. We komen terug in het voorjaar. Met onze vrouwtjes (die zijn intussen ook overtuigd)
Eric en Geert
Fam van Amstel
Het fotoalbum van een mooie week varen met de Lady Marith is binnen. Een overnachting in de Biesbosch is echt een aanrader. Doodstil, spiegelglad water op een boot die net zo goed is uitgerust als een luxe caravan (en wij zijn tentkampeerders normaal gesproken). Heerlijk op het achterdek geslapen onder de "tent".

Wij voeren voor het eerst op een boot. Vooraf waren we redelijk nerveus, maar Jan Huibers is een ervaren en rustige instructeur, die ons de eerste kneepjes van het vak bijbracht. We hadden ons ook voorbereid op de tocht door de filmpjes op de site van Yachtcharter Huibers te bekijken, de Waterkaartenapp van de ANWB gekocht en allerlei sites op de ipad klaargezet van de regels en borden die op het water worden gebruikt.
Het varen door sluizen en over de echt grote rivieren is de eerste dag wel een avontuur. We merkten dat helpt als je tussendoor, wanneer het rustig is, een beetje gaat spelen met de boot.

Wat ons verder erg opviel is de behulpzaamheid van medewatersporters. Zodra je ergens aan komt varen en te kennen geeft dat je nog niet zo heel ervaren bent, is er altijd iemand die je helpt. En met de app van de ANWB heb je ook direct de beschikking over alle informatie met telefoonnummers van de jachthavens waar je eventueel wilt overnachten. Ook daar een en al behulpzaamheid.

Doen we zeker nog een keer.
Hakan Genes uit Schiedam
Top verhuurder! Een geweldige dagje gehad dankzij Jan Huibers, bedankt nogmaals voor alles! Mooie locatie's, prachtige boten en een perfecte klanten service. Groetjes uit schiedam.
Wil en Monique Markgraaf uit Olland
Wat een heerlijke weekend hebben wij gehad 18 oktober. Bij aankomst schrokken we wel een beetje want we hadden zoiets van moeten we met dat enorme schip weg??!!
We kregen een goede uitleg, samen met de verhuurder een stukje gaan varen en met de goede uitleg ging het super. We hebben een mooie route meegekregen en gingen dan toch op weg. Als je niet veel ervaring hebt kom je dan toch dingen tegen waar je even over moet nadenken hahah maar met een telefoontje naar de eigenaar kom je er dan wel weer uit. De eerste avond aangelegd in de haven van "de Merwede" in Gorinchem. De eerste keer aanleggen met een boot van 12 meter pffff, zweethandjes. Gelukkig stond daar de havenmeester en die hielp ons echt super en tot mijn verbazing was het een fluitje van een cent. In de haven erg goed en gastvrij opgevangen. Het is een super leuke haven en ze zijn daar heel erg behulpzaam en gastvrij, een echte aanrader als je gaat varen. De zaterdag nog gevaren met familie en de stad Gorinchem ingeweest. Zaterdag weer in dezelfde haven aangelegd, ja als het gezellig is dan blijf je gewoon hahaha. Zondag ochtend bijtijds weer vertrokken over de mooie en natuurrijke Linge, gevaren tot Leerdam, daar lekker gegeten en weer terug naar de thuishaven van de Roerdomp. Echt een super weekend gehad, mooi weer, en super leuke mensen die het schip verhuren. Zeker een aanrader en voor ons voor herhaling vatbaar.
Murielle
Net een super leuk weekend doorgebracht op de boot van de Familie Huibers. Mooi weer gehad, mooi boot met alle faciliteiten, super gastvrijheid. Jan en Alijda, bedankt voor jullie ondersteuning met het varen op de Linge, het reserveren van de plaatsen. Het was een zalig weekend! Voor alle lezers, bevel ik jullie aan om een weekend of week op deze boot door te brengen. Groetjes Murielle
Rudi en Ann uit Nederweert
Na een enthousiast verhaal van mijn broer en schoenzus die een boot gehuurd hadden hebben wij ook gekeken om dat te gaan doen. We kwamen uit bij de fam. Huibers en hebben meteen een lang weekend geboekt. We kwamen aan en daar lag ons motorjacht. We werden door Jan en Alijda erg warm ontvangen. De boot was geweldig mooi met alles er op en aan. Na een uitleg van Jan en Alijda zijn we aan onze tocht begonnen met de route voor 4 dagen die Jan voor ons had uitgezet. Hij gaf zijn telefoonnummer mee en als we hem nodig hadden konden we altijd bellen. Dat was voor ons een heel fijn gevoel omdat we zo onervaren waren. We hebben ook geregeld met elkaar gebeld en Jan is een geduldige, rustige en aardige man.
Het weer was heerlijk en we hebben echt genoten van de omgeving. De eerste sluis was heel spannend maar alles verliep prima. Het viel allemaal wel mee.
Toen we terug kwamen bij Jan en Alijda stonden ze ons al op te wachten. We hebben nog wat samen gedronken en nagepraat over onze ervaring. We moesten toch maar eens opstappen want de boot moest nog schoongemaakt worden en de volgende klanten stonden alweer bijna klaar.
Jan en Alijda bedankt.
Groetjes Rudi en Ann
Ben Hunink uit Arnhem
We hadden in september een paar heel plezierige dagen aan boord van de Roerdomp. Ook (schoon)moeder Mien van bijna 80 heeft genoten. Al na een kwartiertje zat ze als een echte schipper aan het roer op de Linge, richting Tricht.

Jan Huibers had geregeld dat we daar bij het plaatselijk restaurant konden aanleggen, lekker konden eten en vervolgens ter plekke op de boot konden overnachten. En wát is de Linge een prachtig riviertje. Ik heb gevaren in Ierland en over de Vecht en de Elfstedentocht afgelegd, maar de Linge doet daar zeker niet voor onder! Mooi groene natuur, kronkelend riviertje, veel reigers, oude molens, kleine dorpjes en ook prachtige huizen waar je door de achtertuin vaart.
De volgende dag op ons gemakkie terug en naar Gorinchem. Via de grote sluis naar de Merwede. Heel ander verhaal opeens. Niks geen romantisch riviertje maar de drukste vaargeul van Nederland geloof ik. Honderden meters breed. Grote 6 -bakkers en olieschepen. Dus even goed uitkijken bij de oversteek. Maar wél sensationeel als je door de hekgolven van zo'n schuit heen vaart. De kopjes en glazen vliegen je letterlijk om de oren. Prachtige ervaring! Stukje verderop aangemeerd en overnacht in de historische haven van Woudrichem.

Havenmeester Koos was al van onze komst op de hoogte gesteld door Jan. Fijn trouwens dat de boot zowel een hek- als een boegschroef heeft. Dat laveert op de halve meter nauwkeurig. Wandeling door Woudrichem gemaakt. Zeer de moeite waard en Jan Claessen trompetterde vrolijk op het pleintje. Mien ging bijtijds onder zeil en Anita en ik konden -ondanks de matige weersvoorspellingen- het toch tot bij elven gezellig met een wijntje en een knabbeltje uithouden op het achterdek.

De volgende dag weer oversteken en bijtijds terug naar Heukelum, waar Jan en Alijda de boot overnamen. Even lekker helemaal eruit geweest. Het was maar een paar dagen, maar voor het gevoel leek het een week. Doen we zeker nog een keer... Dan wellicht meer richting Biesbosch?
Renate Muller uit Leusden
Wij zijn vrijdag 31 augustus heerlijk gaan varen met de Roerdomp. Wat een fijn schip. Na een korte maar ook hele duidelijke uitleg van de fam. Huibers gingen wij heerlijk varen.

Eerst de linge af door de sluis bij gorinchem door gevaren naar Ter Heyden. We kwamen daar wel laat aan, maar de boot is zo prettig te besturen dat dit geen probleem was. We wilde eerst naar Tholen de volgende dag, maar hebben onze doelen bij gesteld. Volgende dag terug door de biesbosch, prachtig om te varen, zijn we gestopt in Werkendam. Fijne haven, mooi sanitair.

Zondag zijn we naar Woudichem gevaren. Wat een heerlijke plek. Heerlijk gegeten bij restaurant de stroming, recht tegenover onze ligplaats. Maandag om 8.00 uur terug gevaren naar gorinchem, getankt en op ons gemak terug over de Linge. Wij hebben genoten en gaan dit zeker nog een keer doen
Ervaring van Sjef en Caroline
Afgelopen zomer 2 x 1 week een Yacht gehuurd bij Huibers, wat een geweldige ervaring.Super service, nette boten, net ontvangst en perfecte afhandeling bij terug komst.We hebben helemaal het vaar virus te pakken, mede door het bedrijf Huibers Yacht verhuur.Tot snel, we komen zeker terug.
Ervaring van Familie van Amstel
Het fotoalbum van een mooie week varen met bij Yachtcharter Huibers  is binnen. Een overnachting in de Biesbosch is echt een aanrader. Doodstil, spiegelglad water op een boot die net zo goed is uitgerust als een luxe caravan (en wij zijn tentkampeerders normaal gesproken). Heerlijk op het achterdek geslapen onder ...
Ervaring van Huib
Met de Castor van Yachtcharter Huibers ben ik afgelopen vier dagen op "pad" geweest. Een heerlijke boot, voorzien van eigen douche. Na het afmeren in Gouda hebben we daar een heerlijke namiddag en avond gehad.Varen is een erg enerverende ervaring, en toch heerlijk ontspannend.Dankjulliewel, Jan en Alijda Huibers!
Ervaring van José
Wat hebben we een relaxte midweek gevaren.We hadden de Callisto. Het was een mooie vaartocht op een ruime boot.Ideaal schip met prima indeling De boot was schoon en compleet. De uitgebreide uitleg en klantgerichtheid van Jan maakte het compleet.Zeker voor herhaling. Dankjullie wel.  ;)
ERVARING VAN Hans en Nelleke
We zijn vandaag 5 mei teruggekomen van een heerlijke week varen met de Callisto. Een prachtig mooi schip net nieuw in de lak en een nieuwe rvs reling en mooie nieuwe kap, ook in de machineruimte een hypermoderne energievoorziening .Ook de inventaris zoals pannen bestek etc. alles nieuw. We kregen ...
Ervaring van Corien
Begin mei een heerlijk weekje met de Sirius op pad geweest. Als eigenaar van een Randmeer, open zeilboot van 6.5meter met een 4pk bbm, is zo'n Barkas toch even andere koek. Maar geen probleem met de vakkundige adviezen van Jan. Roer naar 1 kant, beetje voor, beetje achteruit, stilliggen, beetje ...