Yachtcharter Huibers vindt schoon varen en een goed milieu belangrijk, daarom gebruiken wij GTL als brandstof in onze schepen.

Wat is GTL?
GTL staat voor “Gas-To-Liquid’s”. GTL Fuel is dus een synthetische (vloeibare) brandstof, voor dieselmotoren, gemaakt van gas. Shell GTL Fuel is een ultra schone brandstof en bovendien biologisch afbreekbaar.

De basistechnologie achter het GTL (gas-to-liquid) proces, een chemisch transformatie proces, staat bekend als Fischer-Tropsch. De technologie werd in de jaren 20 ontwikkeld door Duitse wetenschappers en werd daarna verfijnd binnen Shell. Met meer dan 35 jaar intensief onderzoek is Shell koploper in de ontwikkeling van de GTL-technologie en productie.

Wat zijn de voordelen van GTL?
Shell GTL Fuel verbrandt efficiënter dan de standaard dieselbrandstof uit ruwe olie. Hierdoor produceert het minder stikstofoxiden, zwaveloxiden en roet. Dit komt omdat GTL vrijwel geen zwavel of aromatische verbindingen bevat en een hoog cetaangetal heeft (dit is een maatstaf voor de snelheid van de verbranding).

Wat is het verschil tussen Shell GTL Fuel en normale diesel?
Shell GTL Fuel beantwoordt aan alle criteria van de EN 590-norm (de specificatie voor diesel), behalve de dichtheid, want die is bij Shell GTL Fuel lager. Afgezien daarvan, is Shell GTL Fuel kleurloos en vrijwel reukloos, waardoor onze schepen nauwelijks meer rook of roet uitstoten tijdens uw vaarvakantie.

Aan welke industrienormen (specificaties) voldoet Shell GTL Fuel?
Shell GTL Fuel voldoet aan de onlangs ingevoerde EN 15940

Hoe zit het met het verbruik van Shell GTL Fuel?
Het verbruik van Shell GTL Fuel ligt nagenoeg gelijk aan gewone diesel. Het brandstofverbruik is echter afhankelijk van factoren zoals motortype en de stand van de morse hendel.

Bekijk onze schepen en boek vandaag nog uw milieubewuste vaarvakantie bij Yachtcharter Huibers. Liever persoonlijk contact?
Bel met Jan Huibers!

Ervaring van Huib
Met de Castor van Yachtcharter Huibers ben ik afgelopen vier dagen op "pad" geweest. Een heerlijke boot, voorzien van eigen douche. Na het afmeren in Gouda hebben we daar een heerlijke namiddag en avond gehad.Varen is een erg enerverende ervaring, en toch heerlijk ontspannend.Dankjulliewel, Jan en Alijda Huibers!
Ervaring van José
Wat hebben we een relaxte midweek gevaren.We hadden de Callisto. Het was een mooie vaartocht op een ruime boot.Ideaal schip met prima indeling De boot was schoon en compleet. De uitgebreide uitleg en klantgerichtheid van Jan maakte het compleet.Zeker voor herhaling. Dankjullie wel.  ;)
ERVARING VAN Hans en Nelleke
We zijn vandaag 5 mei teruggekomen van een heerlijke week varen met de Callisto. Een prachtig mooi schip net nieuw in de lak en een nieuwe rvs reling en mooie nieuwe kap, ook in de machineruimte een hypermoderne energievoorziening .Ook de inventaris zoals pannen bestek etc. alles nieuw. We kregen ...
Ervaring van Familie van Amstel
Het fotoalbum van een mooie week varen met bij Yachtcharter Huibers  is binnen. Een overnachting in de Biesbosch is echt een aanrader. Doodstil, spiegelglad water op een boot die net zo goed is uitgerust als een luxe caravan (en wij zijn tentkampeerders normaal gesproken). Heerlijk op het achterdek geslapen onder ...
Ervaring van Corien
Begin mei een heerlijk weekje met de Sirius op pad geweest. Als eigenaar van een Randmeer, open zeilboot van 6.5meter met een 4pk bbm, is zo'n Barkas toch even andere koek. Maar geen probleem met de vakkundige adviezen van Jan. Roer naar 1 kant, beetje voor, beetje achteruit, stilliggen, beetje ...
Ervaring van Berry Braat
Mijn verjaardag vieren op dinsdag 21-06-2016 op het Motoryacht ‘Geminus’ met als Kapitein Jan Huibers was voor mij en mijn 7 vriendinnen een geweldige ervaring. De mooie grote boot met slaapplaats voor 8 personen en genoeg ruimte om binnen en buiten te genieten is ons goed bevallen.Ondanks dat het weer ...