Is een vaarbewijs verplicht?

Nee, een vaarbewijs is verplicht wanneer een motorboot 15 meter is of langer en/of wanneer deze sneller kan varen dan 20 kilometer per uur. Al onze motorjachten zijn korter dan 15 meter en hebben een topsnelheid onder de 20 kilometer per uur en vallen hier dus buiten.

Heeft u geen ervaring met het besturen van een motorboot? Dan is het verplicht een schipperstraining af te nemen. Op onze grootste motorjachten is de schipperstraining altijd verplicht. Dit o.a. vanwege de grootte en breedte van deze schepen wat zorgt dat het aanmeren en manoeuvreren als een team uitgevoerd moet worden. Deze vaarinstructie geeft u als schipper zelfvertrouwen om goed met de motorboot om te gaan en voorkomt op deze manier het maken van schades.

Ik heb nog nooit gevaren, kan ik een boot huren?

Bij ons kunt u dus een motorboot huren zonder vaarbewijs. Bij afvaart krijgt u altijd instructie over de werking van uw boot en een aantal vaartips. Indien u geen ervaring heeft is een uitgebreide schipperstraining verplicht. Dit geldt tevens voor ons grootste motorboten waarbij, naast het hebben van een ruime vaarervaring, een vaarcursus altijd verplicht is. De vaarcursus start met 2 uur voor een tarief van €110,-. Na deze 2 uur kan er eventueel verlengt worden. De kosten zijn dan €45,- per uur. Bekijk onze arrangementen pagina voor de mogelijkheden of neem contact met ons op. Wij helpen graag uw vaarvakantie optimaal in te richten!

Motorjacht huren