Wat is NESTE MY?

Diesel wordt gemaakt van aardolie, dit is een fossiele grondstof. Daarom noemen we dit product ook wel fossiele diesel. 

Neste MY Renewable Diesel wordt niet gemaakt van aardolie of aardgas, maar van plantaardige afvalolieproducten die eerst een voedseldoel gediend hebben. Dit product noemen we ook wel HVO (Hydrotreated Vegetable Oil). Neste MY Renewable Diesel is een HVO, een fossielvrije brandstof. Met Neste MY reduceert u meer dan 90% CO2 en ruim 30% aan lokale emissies zoals roet & fijnstof. De Neste MY Renewable Diesel wordt aan ons geleverd door Future Fuels

Wat zijn de voordelen van NESTE MY als dieselvervanger?

Het gebruik van NESTE MY in dieselmotoren levert een maximaal emissievoordeel op. Bovendien is de brandstof niet alleen goed voor milieu en gezondheid, maar ook voor de conditie van de dieselmotor.

 • Drop-in fuel
  Neste MY Renewable Diesel is geschikt voor ieder vaar-en/of voertuig.

 • Bacterie werend en veiligheid verhogend
  Neste MY Renewable Diesel is een droge brandstof; dat betekent dat het veel minder waterdeeltjes bevat. Verder bevat het geen biodiesel (FAME = Fatty Acid Methyl Ester), waardoor de kans op bacteriegroei niet aanwezig is. Bacteriegroei in de brandstof is de meest voorkomende oorzaak van stilvallende scheepsmotoren.

 • Geurloos
  Neste MY Renewable Diesel is een geurloze brandstof; dat betekent dat u bij het varen geen last meer heeft van een diesellucht.

De belangrijkste kenmerken van NESTE MY zijn als volgt:

 • Meer dan 90% CO2 reductie
 • Emissiereducties (stikstof 9%, koolmonoxide 24%, roet & fijnstof 33%, zwavel 99%)
 • EN15940 genormeerde brandstof
 • Wordt gemaakt van circulaire grondstoffen
 • Is ISCC-EU gecertificeerd

Meer over NESTE MY

 • Wat is het verschil tussen NESTE MY en normale diesel?

  Neste MY bestaat voor de volle 100% uit HVO (Hydrotreated Vegetable Oil). HVO is een puur synthetische diesel met een hoge zuiverheid, identiek aan die van GTL. GTL is echter nog een fossiele brandstof, aangezien dat uit aardgas wordt vervaardigd. HVO wordt daarentegen gemaakt van biomassa. Denk hierbij aan afval- en reststromen. Daarmee is onze brandstof een directe vervanger voor fossiele dieselolie waarmee we een CO2 reductie tot wel 90% en een gegarandeerde emissiereductie op fijnstof, zwavel en stikstof realiseren!

 • Aan welke industrienormen (specificaties) voldoet NESTE MY?

  NESTE MY - de innovatieve dieselbrandstof voor de dag van morgen, voldoet aan de EN15940 norm voor paraffinische diesels en is ISSC-EU gecertificeerd.

 • Is NESTE MY ISCC-EU gecertificeerd?

  NESTE MY wordt geproduceerd en geleverd met het ISCC-EU certificaat. Deze commissie ziet erop toe dat de grondstoffen voldoen aan de onderstaande maatschappelijke vereisten:
  ✓ Voorkomen van ontbossing.
  ✓ Voorkomen “food for fuel” issues.
  ✓ Gelijke mensenrechten.

Duurzaam en milieuvriendelijk motorboot varen?

Zowel het milieu als onze gezondheid varen wel bij het gebruik van de brandstof die onze motorboten gebruiken. Dat is een prettige gedachte in een tijd waarin duurzaamheid zo;n belangrijke rol speelt. Bekijk onze motorboten en boek vandaag nog uw milieubewuste vaarvakantie bij Yachtcharter Huibers!