Wij hechten veel waarde aan veiligheid en veilig varen. Daarom hier enkele zéér nuttige en leerzame filmpjes gemaakt door Rijkswaterstaat.
Bekijk deze filmpjes aandachtig voor de afvaart. Een enkele klik start of pauzeert de film. Een dubbele klik zal het filmpje volledig in beeld laden.


1) Varen doe je samen


2) Goed voorbereid op reis


3) Rondom zicht


4) Communicatie


5) Samenschutten


6) Plaats op de vaarweg


7) Veilig langs een veerpont


8) De Gelderse IJssel


9) Zuid-Holland zuid

Video auch in Deutsch

urlaub am wasser ins holland

Wir legen große Wert auf sicherheit und sicher Fahren.
Darum haben wir einige sehr wichtige Videos die entwickelt sind durch Rijkswaterstaat.
Schauen Sie diese Videos sorgfältig an für Abfahrt.
Einmal klicken start oder pausiert das Video, zweimal klicken gibt full screen.


1) Rundumsicht


2) Position auf der Wasserstrasse


3) Kommunikation


4) Gut vorbereitet auf die Reise


5) Gemeinsam sicher fahren


6) Gemeinsam sicher fahren

Heeft u meer informatie nodig? Wij informeren u graag. Neem contact op met Jan Huibers voor een vrijblijvende persoonlijke advisering.

Sollte Sie noch Fragen haben, stehen wir Ihnen gerne zur Verfügung auf +316 434 88 453. Kontaktieren Sie uns für eine persönliche Beratung.

Naast het bedrag wat u betaald voor de huur dient u rekening te houden met de kosten voor een verplichte eindschoonmaak, de brandstofkosten, eventuele brug- en/of sluis geld, liggeld (bij een haven) en een waarborg (de waarborg verschilt per schip en krijgt u na terugkomst terug).

Garanderen dat het mooi weer wordt kunnen wij net zoals iedereen helaas niet. Wanneer het door de weersomstandigheden niet verantwoord is om te varen, zullen wij met u naar een passende oplossing zoeken.

Afvaart (vertrek) van onze schepen is vanaf 14:00 uur. Om 9:00 uur wordt u weer in onze thuishaven terugverwacht.
De wisseldagen zijn maandag en vrijdag.

Op het terrein van De Koornwaard is een ruime parkeerplaats, u kunt uw auto tijdens de huurperiode daar stallen. Op onze contactpagina treft u een routebeschrijving.

Na uw boeking dient u 50% van het te betalen bedrag binnen 1 week na de boeking te betalen. De andere 50% moet 4 weken voor de huurperiode betaald zijn. Voor de Lastminute boekingen moet het totale bedrag ineens betaald worden voor afvaart. De borgsom is altijd per pin of creditcard.

Als u op een specifieke periode wilt gaan varen dan kunt u deze het beste meteen reserveren zodat u zeker bent van uw vaarvakantie. Verder zijn vakanties en weekenden vaak als eerste volgeboekt.

Onze thuishaven is bij De Koornwaard, Appeldijk 17a in Heukelum. Van hieruit vertrekt u, en u levert u uw schip ook weer in. Op onze contactpagina treft u een routebeschrijving.

Bij ons kunt u varen zonder vaarbewijs. Bij afvaart krijgt u altijd instructie over de werking van uw schip en een aantal vaartips. Indien u geen ervaring heeft is een  uitgebreide schipperstraining verplicht. Bekijk onze arrangementenpagina voor de mogelijkheden of neem contact met ons op.  Wij helpen graag uw vaarvakantie  optimaal in te richten!

Huisdieren zijn niet op ieder schip toegestaan. In overleg (afhankelijk van het type schip) kunt u met een vergoeding van € 65,- en een eindschoonmaak arrangement uw huisdier meenemen. U dient dit wel te vermelden bij boeking. Wij kunnen alleen honden toestaan als huisdier aan boord. Voor overige huisdieren moet u eerst telefonisch contact opnemen.

Om onze schepen te huren moet men minimaal 18 jaar oud zijn. Diegene die bij ons de reservering maakt is voor de verzekering en voor ons de aansprakelijke persoon.
Voor onze schepen is een vaarbewijs niet verplicht. Dit is alleen verplicht bij jachten langer dan 15 meter of met een hogere snelheid dan 20km/h.  Bij ons kunt u de vrijheid ervaren en varen zonder vaarbewijs!

Onze schepen zijn voorzien van een óf meerdere elektrische toiletten.

Onderweg zijn er diverse leuke haventjes en oude stadjes waar u kunt aanmeren, al dan niet met voorzieningen. Deze staan op de kaart aangegeven. Vooraf  nemen wij  graag  de  tijd  om  samen  met  u  uw  ideale  vaarroute  te bespreken.

Nee, een vaarbewijs is verplicht wanneer een jacht 15 meter is of langer en/of wanneer deze sneller kan varen dan 20 kilometer per uur. Al onze schepen zijn korter dan 15 meter en hebben een topsnelheid onder de 20 kilometer per uur en vallen hier dus buiten. Heeft u geen ervaring met het besturen van een yacht? Dan is het bij bepaalde schepen verplicht een schipperstraining af te nemen. Erg leerzaam worden alle procedures besproken en geoefend. Deze training wordt door een echte schipper gegeven.

Ja dat kan, tenslotte moet u ergens beginnen met ervaring op doen. Met onze uitgebreide vaarcursus voor beginners arrangement zorgen wij ervoor dat u klaar wordt gestoomd voor uw vakantie. In twee uur tijd krijgt u alles te weten over het schip, diverse situaties en alle instructies om met een secuur en veilig gevoel het water op te kunnen! In deze twee uur vaart de instructeur mee naar Gorinchem waar o.a. het passeren van bruggen en sluizen wordt geoefend. De vaarcursus kost € 98,-. Verplicht voor iedereen zonder vaarervaring, en handig voor de watersporter die zijn of haar kennis op peil wilt houden! Bij te boeken als arrangement.

Dit aantal verschilt per schip en is te zien via de detailpagina van ieder schip.
Bekijk onze vloot en maak uw keuze via deze overzichtspagina.

Uiteraard mag u uw eigen etenswaren en drinken meenemen aan boord. Vindt u dit niet prettig dan kunnen wij dat ook voor u verzorgen. Wij bieden hiervoor diverse arangementen aan en kunnen deze ook naar uw wensen aanpassen. Wij bieden ook de optie aan voor het huren van een BBQ eventueel inclusief het eten. Wij kunnen niet toestaan dat u uw eigen BBQ mee aan boord neemt i.v.m. de brandveiligheid.

U mag zeker uw eigen beddengoed meenemen aan boord. Uiteraard kunnen wij dit ook voor u verzorgen. Mocht u er toch voor kiezen om uw eigen beddengoed mee te nemen, wijzen we u er wel op dat u dan ook uw eigen dekbed/slaapzak en kussens mee moet nemen.

Voor een overzicht van alle voorzieningen en inventarislijst kiest kijkt u op de pagina voor het gewenste schip. Elke pagina bevat een opsomming van alle voorzieningen. Kijk hier voor een overzicht van onze schepen.

Aan boord van ons schip vind u alle waterkaarten van Nederland. Ook de Wateralmanak met gegevens van bruggen en sluizen is aanwezig. Wij adviseren u ook graag over mooie vaarroutes. Op basis van uw wensen, interesses en voorkeuren adviseren wij u over geschikte vaarroutes die u de vrijheid laten ervaren tijdens uw vaarvakantie. Neem contact op voor het eerste contact.

Onze schepen kunt u ook voor een dag of dagdeel huren. Huren voor een dag kan alleen op last-minute basis 1 week voor de betreffende datum. Prijzen zijn op aanvraag. Wilt u zeker zijn van een dag op het water? Huur dan onze comfortabele op maat gemaakte Lingesloepen via www.lingesloepleerdam.nl!

Onze schepen zijn niet speciaal ingericht voor mindervaliden/invaliden. Wij zoeken graag met u naar een passende oplossing maar dit is ook zeker afhankelijk van het gewenste schip en de beperking van de persoon. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Yachtcharter Huibers hanteert een aantal voorwaarden.
Deze voorwaarden zijn hier te zien:

– Algemene Voorwaarden
– Aanvullende Voorwaarden

Ervaring van Huib
Met de Castor van Yachtcharter Huibers ben ik afgelopen vier dagen op "pad" geweest. Een heerlijke boot, voorzien van eigen douche. Na het afmeren in Gouda hebben we daar een heerlijke namiddag en avond gehad.Varen is een erg enerverende ervaring, en toch heerlijk ontspannend.Dankjulliewel, Jan en Alijda Huibers!
Ervaring van José
Wat hebben we een relaxte midweek gevaren.We hadden de Callisto. Het was een mooie vaartocht op een ruime boot.Ideaal schip met prima indeling De boot was schoon en compleet. De uitgebreide uitleg en klantgerichtheid van Jan maakte het compleet.Zeker voor herhaling. Dankjullie wel.  ;)
ERVARING VAN Hans en Nelleke
We zijn vandaag 5 mei teruggekomen van een heerlijke week varen met de Callisto. Een prachtig mooi schip net nieuw in de lak en een nieuwe rvs reling en mooie nieuwe kap, ook in de machineruimte een hypermoderne energievoorziening .Ook de inventaris zoals pannen bestek etc. alles nieuw. We kregen ...
Ervaring van Familie van Amstel
Het fotoalbum van een mooie week varen met bij Yachtcharter Huibers  is binnen. Een overnachting in de Biesbosch is echt een aanrader. Doodstil, spiegelglad water op een boot die net zo goed is uitgerust als een luxe caravan (en wij zijn tentkampeerders normaal gesproken). Heerlijk op het achterdek geslapen onder ...
Ervaring van Corien
Begin mei een heerlijk weekje met de Sirius op pad geweest. Als eigenaar van een Randmeer, open zeilboot van 6.5meter met een 4pk bbm, is zo'n Barkas toch even andere koek. Maar geen probleem met de vakkundige adviezen van Jan. Roer naar 1 kant, beetje voor, beetje achteruit, stilliggen, beetje ...
Ervaring van Berry Braat
Mijn verjaardag vieren op dinsdag 21-06-2016 op het Motoryacht ‘Geminus’ met als Kapitein Jan Huibers was voor mij en mijn 7 vriendinnen een geweldige ervaring. De mooie grote boot met slaapplaats voor 8 personen en genoeg ruimte om binnen en buiten te genieten is ons goed bevallen.Ondanks dat het weer ...