Yachtcharter Huibers vindt schoon varen en een goed milieu belangrijk, daarom gebruiken wij TopFuel als brandstof in onze schepen.

Wat is TopFuel?
TopFuel is een unieke dieselbrandstof die dubbel voordeel biedt. Het product wordt deels gemaakt uit hernieuwbare grondstoffen en levert daardoor CO2-reductie op. Daarnaast zorgt het product voor een lagere uitstoot van roet, NOx en fijnstof. Dus zowel het milieu als onze gezondheid varen wel bij het gebruik van deze brandstof, en dat is een prettige gedachte in een tijd waarin duurzaamheid zo’n belangrijke rol speelt.

Wat zijn de voordelen van TopFuel als dieselvervanger?
Het gebruik van TopFuel in dieselmotoren levert een maximaal emissievoordeel op. Bovendien is de brandstof niet alleen goed voor milieu en gezondheid, maar ook voor de conditie van de dieselmotor.

  • Reduceer lokale emissies, want deze hebben een direct effect op de gezondheid
  • Verbeter de CO2 footprint, om klimaat verandering tegen te gaan

De belangrijkste kenmerken van TopFuel zijn alsvolgt:

  • Tot wel 89% CO2 reductie
  • Gegarandeerde emissiereductie op fijnstof, zwavel en stikstof
  • Geproduceerd uit biomassa
  • ISCC-EU gecertificeerd
  • Voldoet aan de (N)EN 15940 normering voor dieselbrandstof
  • Hoog Cetaangetal - dit zorgt voor een efficiënte verbranding

Wat is het verschil tussen TopFuel en normale diesel
Ons TopFuel bestaat voor de volle 100% uit HVO. HVO is een puur synthetische diesel met een hoge zuiverheid, identiek aan die van GTL. GTL is echter nog een fossiele brandstof, aangezien dat uit aardgas wordt vervaardigd. HVO wordt daarentegen gemaakt van biomassa. Denk hierbij aan afval- en reststromen. Daarmee is onze TopFuel een directe vervanger voor fossiele dieselolie waarmee we een CO2 reductie tot wel 89% en een gegarandeerde emissiereductie op fijnstof, zwavel en stikstof realiseren!

Aan welke industrienormen (specificaties) voldoet TopFuel?
Topfuel - de innovatieve dieselbrandstof voor de dag van morgen, voldoet aan de EN15940 norm voor paraffinische diesels en is ISSC-EU gecertificeerd.

ISCC-EU gecertificeerd
TopFuel wordt geproduceerd en geleverd met het ISCC-EU certificaat. Deze commissie ziet erop toe dat de grondstoffen voldoen aan de onderstaande maatschappelijke vereisten:
✓ Voorkomen van ontbossing.
✓ Voorkomen “food for fuel” issues.
✓ Gelijke mensenrechten.

Bekijk onze schepen en boek vandaag nog uw milieubewuste vaarvakantie bij Yachtcharter Huibers. Liever persoonlijk contact?
Bel met Jan Huibers!

Ervaring van Sjef en Caroline
Afgelopen zomer 2 x 1 week een Yacht gehuurd bij Huibers, wat een geweldige ervaring.Super service, nette boten, net ontvangst en perfecte afhandeling bij terug komst.We hebben helemaal het vaar virus te pakken, mede door het bedrijf Huibers Yacht verhuur.Tot snel, we komen zeker terug.
Ervaring van Familie van Amstel
Het fotoalbum van een mooie week varen met bij Yachtcharter Huibers  is binnen. Een overnachting in de Biesbosch is echt een aanrader. Doodstil, spiegelglad water op een boot die net zo goed is uitgerust als een luxe caravan (en wij zijn tentkampeerders normaal gesproken). Heerlijk op het achterdek geslapen onder ...
Ervaring van Huib
Met de Castor van Yachtcharter Huibers ben ik afgelopen vier dagen op "pad" geweest. Een heerlijke boot, voorzien van eigen douche. Na het afmeren in Gouda hebben we daar een heerlijke namiddag en avond gehad.Varen is een erg enerverende ervaring, en toch heerlijk ontspannend.Dankjulliewel, Jan en Alijda Huibers!
Ervaring van José
Wat hebben we een relaxte midweek gevaren.We hadden de Callisto. Het was een mooie vaartocht op een ruime boot.Ideaal schip met prima indeling De boot was schoon en compleet. De uitgebreide uitleg en klantgerichtheid van Jan maakte het compleet.Zeker voor herhaling. Dankjullie wel.  ;)
ERVARING VAN Hans en Nelleke
We zijn vandaag 5 mei teruggekomen van een heerlijke week varen met de Callisto. Een prachtig mooi schip net nieuw in de lak en een nieuwe rvs reling en mooie nieuwe kap, ook in de machineruimte een hypermoderne energievoorziening .Ook de inventaris zoals pannen bestek etc. alles nieuw. We kregen ...
Ervaring van Corien
Begin mei een heerlijk weekje met de Sirius op pad geweest. Als eigenaar van een Randmeer, open zeilboot van 6.5meter met een 4pk bbm, is zo'n Barkas toch even andere koek. Maar geen probleem met de vakkundige adviezen van Jan. Roer naar 1 kant, beetje voor, beetje achteruit, stilliggen, beetje ...